Остап Семерак: Публічний звіт Уряду дає змогу кожному побачити персональну роботу міністрів
четвер, 12 березня 2015, 20:01

Формат публічного звіту Кабінету Міністрів, коли всі члени уряду надають інформацію про сто днів своєї діяльності та відповідають на питання, які турбують українське суспільство, є чудовою можливістю побачити, як кожен міністр коаліційного уряду персонально виконує свою ділянку роботи.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань європейської євроінтеграції Остап Семерак.

«Звіт у такому форматі стимулює міністрів до швидкої, злагодженої і ефективної роботи», - сказав він.

За словами народного депутата, під час звіту Прем’єр-міністр України окреслив два головних пріоритети – безпека на Сході і швидкий рух до економічних реформ.

«Що стосується безпекового пріоритету, тут уряд справився, на мою думку, стовідсотково. Це є і створення Національної гвардії, і зміна пріоритетів бюджетної політики по переоснащенню озброєння, по підвищенні кваліфікації українських солдатів, офіцерів тощо», - сказав Остап Семерак.

«Я сподіваюсь, що ці реформи підуть на користь по усуненню тих наслідків, які призвели до негативного стану в армії під час діяльності уряду Януковича», - додав він.

Семерак також відзначив широкий рух до реформ економічної сфери та боротьбу з корупцією.

«В якихось міністерствах це вдалося більше зробити, в інших - менше, але навіть зараз у суспільстві уже кажуть про те, що рівень корупції суттєво зменшився», - наголосив він.

Крім того, за словами народного депутата, уряд вкотре продемонстрував європейський пріоритет у зовнішній політиці та необхідність імплементації угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

«Це є важливим для суспільства, яке пережило Революцію гідності, яка почалася саме з несприйняття політики Януковича після відмови від асоціації з ЄС», - резюмував Остап Семерак.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua