Головним євроінтегратором в Уряді є Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, - Остап Семерак (відео)
п’ятниця, 13 березня 2015, 02:00

Головною фігурою в Кабінеті Міністрів, яка опікується європейською інтеграцією України, був і залишається Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Про це заявив заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції, народний депутат фракції «Народний фронт» Остап Семерак у четвер, 12 березня, в ефірі каналу ТРК «Україна».

«Головною персоною, яка в Уряді опікується європейською інтеграцією, був у попередньому Уряді і залишається у чинному Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк», - наголосив він.

Відповідаючи на питання ведучої про те, що нібито станом на сьогодні в Уряді вакантною залишається посада віце-прем’єра з питань євроінтеграції, Остап Семерак повідомив, що Угода про асоціацію України з ЄС не містить вимоги щодо існування такої посади.

«Є вимога, щоб хтось із віце-прем’єрів підстраховував Прем’єр-міністра, і в сферу його компетенції входила ця функція», - пояснив він.

Коментуючи питання щодо органів влади, відповідальних за євроінтеграцію, представник «Народного фронту» зазначив: «Існує Урядовий офіс з питань європейської інтеграції. За часів попереднього Уряду були на конкурсних основах відібрані заступники міністрів з питань європейської інтеграції, і ці люди після зміни Уряду в переважній більшості досі працюють там і готують секторальні плани реформ».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua