Ухваленню змін до закону про суспільне мовлення в Україні чинять «багато спротиву», – Вікторія Сюмар (фото)
п’ятниця, 13 березня 2015, 17:04

Ухваленню в українському Парламенті змін до закону про суспільне мовлення в Україні чинять «багато спротиву», - заявила заступник голови фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, голова профільного Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар під час чат-конференції з читачами видання «Телекритика».

Вона назвала внесення цих змін до закону «завданням номер один» для себе та профільного комітету.

Голова комітету уточнила, що в першу чергу спротив іде з боку  мажоритарників, «які хочуть зберегти ОДТРК як власний інформресурс».

Коментуючи положення існуючого закону, до якого пропонуються зміни, депутат зазначила, що документ «не дав можливості вирішити господарські питання – форму власності та інші нюанси».

«Основне – це як передати майно, зробити аудит і дати журналістам більше можливостей впливати на написання редакційного статуту і брати участь у виробленні редакційної політики», – додала вона.

«Це проблема, бо якщо не володієш майном, то – залежний від держави. Суспільна власність – це прецедент для України, яка досі живе в системі радянського права, де є приватне та державне, але немає суспільного. А творення будь-яких прецедентів – це складний процес. Звідси і складнощі», – пояснила Вікторія Сюмар.

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики висловила надію, що фракція Блоку Петра Порошенка підтримає зміни до закону про суспільне мовлення.

«Сподіваюся, президентська фракція покаже готовність до реформи державного телерадіомовлення і погодиться з одностайною позицією робочої групи, до якої були запрошені всі зацікавлені народні депутати і всі члени комітету, і які дійшли до єдиної позиції», – підсумувала депутат.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua