Олександр Турчинов: Національний виробник є головним постачальником зброї та військової техніки до лав ЗСУ (фото, відео)
субота, 14 березня 2015, 19:43

Влада працює над забезпеченням Збройних Сил України та Національної гвардії України новітніми зразками техніки. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов журналістам після огляду нової військової техніки, що відбувся на базі навчального центру Національної гвардії України. 

Олександр Турчинов зауважив, що національний виробник сьогодні є головним постачальником зброї, військової техніки до лав ЗСУ, а у сегменті БТРів вже спостерігається певна конкуренція. «Зараз ми бачимо нові зразки БТРів, які використовують найсучаснішу технологію і у виробництві, і у підготовці їх до бою. Це - БТРи «Козак», поруч потужні машини «Шрек». Все це стає до лав Нацгвардії, аналогічні зразки будуть використовуватися ЗСУ», - наголосив він. 

Секретар РНБО зауважив, що перш ніж надійти на озброєння до лав Збройних Сил України, «ці машини пройдуть повне бойове випробування: від того, як броня витримує спеціальні кулі, і завершуючи підривом машин». 

За його словами, представлені БТРи вітчизняного виробництва не просто «відповідають бойовим умовам, а й найкращим зразкам військової техніки у світі». «Єдина їх відмінність – вони вдвічі, втричі дешевше, ніж ті зразки, які сьогодні демонструються на провідних виставках військової техніки і зброї», - додав він. 

«Сподіваюсь, ми матимемо можливість отримати достатню кількість нової сучасної техніки, і український виробник разом з армією і Нацгвардією отримає нове дихання, нову якість і повністю забезпечить усі наші потреби», - підкреслив Олександр Турчинов.

Водночас Секретар РНБО зазначив, що акцент робиться не лише на оснащенні армії військовою технікою, а й на забезпеченні спеціальними машинами, «що полегшують організацію побуту військових на передових рубежах». Йдеться про пересувні лазні, пральні, агітаційно-пропагандистські машини, що протягом «фактично кількох хвилин спроможні випустити бойову газету», пересувні вагончики для комфортного відпочинку військовослужбовців. 

«Це дуже важливо, щоб військові відчували, що країна дбає не тільки про сучасну військову техніку та зброю, а й про їх відпочинок, та забезпечення комфортних побутових умов. Важливо, щоб вони комфортно себе почували, де б не були», - наголосив Олександр Турчинов, додавши, що для розгортання таких вагончиків потрібні не доба чи тиждень, а лічені хвилини.

Крім того, Секретар РНБО нагадав, що рівно рік тому, 13 березня 2014 року, він підписав Закон про створення Національної гвардії, «яка гідно себе зарекомендувала, захищаючи Україну, захищаючи її і на фронтах перед зовнішнім ворогом, і перед ворогом внутрішнім».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua