Арсеній Яценюк звернувся до Генерального секретаря ООН сприяти у подоланні наслідків російської агресії (фото)
четвер, 25 вересня 2014, 18:49

У четвер, 25 вересня, в рамках робочого візиту до США Прем'єр-міністр України, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем ООН Бан Кі-муном.

Глава Уряду зазначив, що ситуація у Донецькій і Луганській областях залишається напруженою. Продовжуються випадки порушення російською стороною режиму припинення вогню. Викликають серйозну стурбованість грубі порушення прав людини в Криму, переслідування незаконною російською владою кримських татар.

У цьому контексті Арсеній Яценюк звернувся до Генерального секретаря із проханням про застосування усіх інструментів ООН для припинення російської агресії та подолання її наслідків. Йдеться, зокрема, про потенціал ООН у питаннях звільнення заручників, у тому числі незаконно утримуваних російською владою Надії Савченко і Олега Сенцова.

Глава Уряду України також домовився з Генеральним секретарем про активне використання структур ООН у вирішенні проблем людей, які через російську агресію вимушені були залишити свої домівки.

Бан Кі-мун підтвердив активну участь ООН у запланованій міжнародній донорській конференції, ключовим питанням якої буде відбудова Донбасу.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua