Андрій Іванчук вимагає ухвалити зміни до закону «Про акціонерні товариства» та подав заяву щодо складення повноважень голови Комітету ВР з економічної політики
понеділок, 16 березня 2015, 13:15

Голова Комітету ВР з питань економічної політики, член депутатської фракції «Народний фронт» Андрій Іванчук подав заяву щодо складення повноважень голови комітету і заявив про вимогу ухвалити зміни до Закону України «Про акціонерні товариства» вже цього тижня.

Відповідну заяву він зробив сьогодні, 16 березня, під час Погоджувальної ради керівників фракцій та комітетів Верховної Ради.

Андрій Іванчук зазначив, що не буде далі миритися з наклепами тих народних депутатів, хто "навчилися писати, не навчившись читати", наголосивши при цьому, що попереджав про непрацюючі норми попередніх змін до закону “Про акціонерні товариства” №1310 та необхідність ухвалення урядового законопроекту, який вирішував ці питання. Оскільки саме Уряд відповідальний за наповнення бюджету і максимально зацікавлений у контролі над державними підприємствами.

«Верховна Рада і депутати мають працювати в інтересах українського народу та української держави, а не окремих бізнесових груп. Тому принципово важливим вважаю ухвалення на цьому пленарному тижні законопроекту зі змінами до Закону України "Про акціонерні товариства" №2273.

Цей закон дасть можливість повернути контроль держави та виплату дивідендів в тих компаніях, де власником 50 і більше відсотків акцій є держава», - наголосив голова профільного комітету.

«Під час голосування за нібито аналогічний законопроект №1310 я, як голова Комітету з питань економічної політики, попереджав, що цей закон не буде працювати і не дасть можливості державі повернути контроль над державними підприємствами.

Наголошую: Уряд Арсенія Яценюка після узгодження із депутатами зі всіх фракцій розробив та подав до Парламенту новий законопроект. Але знову маємо спротив. 

Європейська політика - це, в першу чергу, відповідальність. Закликаю всіх депутатів відповідально поставитися до голосування за урядовий проект закону №2273 і забезпечити його ухвалення. Наша фракція одностайно підтримує його схвалення», - заявив Андрій Іванчук.

Заяву про відкликання своєї кандидатури з посади голови комітету Андрій Іванчук передав голові ВР Володимиру Гройсману.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua