Арсеній Яценюк дав низку доручень щодо ремонту та будівництва доріг в Україні: «Якісні дороги – це і є європейська якість життя» (відео)
понеділок, 16 березня 2015, 15:19

Уряд передбачив у Державному бюджеті  близько мільярда гривень на ремонт доріг. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив «Укравтодору» невідкладно використати ці кошти: «Зима закінчилася – разом зі снігом у нас, як правило, і асфальт сходить. Тому - терміновий ремонт автомобільних доріг», - підкреслив Глава Уряду, лідер «Народного фронту» на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у понеділок, 16 березня.

Арсеній Яценюк доручив Міністру інфраструктури України Андрію Пивоварському взяти це питання під особливий контроль.

Міністерству фінансів України він доручив прискорити фінансування цих видатків, а також наголосив на необхідності контролю за використанням цих коштів: «У нас десять ям залатали – на сто ям списали. Це повинно змінитися».

Глава Уряду також наголосив на необхідності ремонту доріг, які є  в підпорядкуванні місцевих рад: «Додаткову ресурсну базу і доходи ми дали. Прошу використовувати ці кошти на ремонт доріг».

За його словами, потрібна загальна концепція будівництва доріг в Україні, «щоб не тільки ямковими ремонтами займатися, адже в нас одні ями латають – інші ями з'являються».

Кабінет Міністрів, підкреслив Арсеній Яценюк, готовий видавати державні гарантії, «щоби будувати нові якісні дороги».

Він наголосив на необхідності почати переговори з міжнародними партнерами щодо збільшення обсягів фінансування на будівництво доріг. «Після кредиту Міжнародного валютного фонду для нас відкрилося фінансування і Європейського банку розвитку і реконструкції, і Європейського інвестиційного банку», - підкреслив він, що Україна вже підписала з ЄБРР проект щодо будівництва доріг на 150 мільйонів доларів США.

При цьому будівництво доріг повинно здійснюватися не тільки іноземними компаніями: «Ми повинні збільшувати процент локалізації: наші працівники, наші машини, наш гравій, наш асфальт – все має бути наше».

«Це робочі місця, зайнятість для українських громадян, доходи  для бюджету, завантажені виробничі потужності. Це і є європейська якість життя», - сказав він.

Якісні дороги, підкреслив Арсеній Яценюк, також сприятимуть зменшенню собівартості транспортування: «Якісні дороги об'єктивно впливають на ріст економіки - швидші перевезення, менші втрати пального, менше витрачання коштів на ремонт автотранспортних засобів».

Прем’єр-міністр також наголосив на необхідності того, аби за ремонтними роботами, які проводяться «Укравтодором» та облавтодорами, здійснювався технагляд з боку закордонних компаній.

Арсеній Яценюк запропонував скористатися послугами німецьких компаній, «які в цьому питанні найкращі», аби вони «почали здійснювати вибірковий контроль і вибірковий технічний нагляд за проведеними «Укравтодором» і облавтодорами роботами по ремонту і реконструкції доріг».

«Тоді ми зразу побачимо, наскільки це якісно робиться, чи списують гроші, чи їх використовують», - сказав він.

«Нам дешевше з бюджету профінансувати діяльність компанії, яка буде робити вибірковий нагляд, ніж платити мільярди, а потім не бачити, куди вони діваються», - підкреслив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua