Вікторія Сюмар: Закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі вигідний Україні (відео)
вівторок, 17 березня 2015, 17:33

Прийняття змін до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» є дипломатичним кроком, який Україна мусить зробити на виконання мінських домовленостей для того, щоб кризу на Сході можна було вирішити мирним шляхом.

Про це заявила заступник Голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, відповідаючи на запитання журналістів.

«Всі переконані, що поганий мир краще, ніж добра війна, але чомусь кажуть про якісь обставини, через які цей закон не буде працювати. Ми маємо зараз зробити цей крок, щоб далі бойовики виконували ті умови, які прописані в мінських домовленостях і в цьому документі», - заявила вона.

Вікторія Сюмар зауважила, що у запропонованих змінах до  закону прописані вигідні для України умови, як, наприклад: проведення місцевих виборів за стандартами ОБСЄ з допуском українських політичних партій, поновлення роботи українських телевізійних каналів, роззброєння бойовиків, відведення важкої техніки тощо.

«Все це нам потрібно? Так, це надзвичайно потрібно Україні. Це фактично формат повернення контролю України над цими територіями. Це логічний дипломатичний крок», - наголосила вона.

«Аргументи, які зараз лунають, що у такий спосіб ми когось легалізуємо, як на мене, не є надто переконливими для того, щоб зараз цей крок не робити і дати підстави Російській Федерації для можливого наступу і подальшої ескалації цього конфлікту», - підкреслила Сюмар.

Крім того, вона нагадала про те, що на сьогодні закон про особливий статус окремих районів Донбасу фактично діє, але не працює в реальності.

За її словами, «запропоновані зміни передбачають призупинення дії цього закону аж до тих пір, поки на Донбасі не будуть проведені вибори за українськими та міжнародними правилами».

«Захід втомився від української проблеми. Якщо Україна зараз не покаже, що вона готова до якихось дипломатичних кроків, то ми можемо лишитись сам на сам із Російською Федерацією. І цього ми не можемо допустити. Ми маємо використати всі можливості, аби дипломатичним шляхом, без загибелі людей домогтися врегулювання цієї кризи», - підкреслила політик.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua