Арсеній Яценюк: Вимагаємо від Росії відкликати своїх терористів і дати можливість провести на Донбасі чесні й прозорі вибори (відео)
середа, 18 березня 2015, 13:00

Уряд України вимагає від Російської Федерації відкликати очолюваних нею терористів і дати можливість провести на Донбасі чесні та прозорі вибори за міжнародними стандартами.

Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 18 березня.

Арсеній Яценюк нагадав, що 17 березня Парламент України прийняв рішення щодо подальшого виконання Мінських домовленостей: «У нас немає жодного надмірного оптимізму з приводу того, що Росія і її терористи готові виконувати угоди. Але Україна своїми послідовними кроками доводить, що ми будемо боротися всіма засобами і методами за встановлення миру і за відновлення контролю над територією Донецької і Луганської областей в рамках Мінських домовленостей».

Глава Уряду наголосив, що проведення виборів у Донецькій і Луганській областях можливе при виконанні декількох умов, основна з яких, відповідно до Мінських домовленостей – «російські бандити повинні забратися з території України і дати можливість Україні провести чесні й прозорі вибори відповідно до міжнародних стандартів».

«Це означає, що всі політичні сили, які представлені в Україні, представлені в Парламенті, повинні мати можливість вільно взяти участь в цій виборчій кампанії, агітувати, необхідні доступ до телебачення. Свобода зібрань, свобода агітації, і основне – це свобода від російських бандитів на території Донецька і Луганська і на території виборчих дільниць», - підкреслив він.

Для цього, за словами Арсенія Яценюка, Росія повинна відкликати очолюваних нею терористів і Україна повинна відновити контроль над українсько-російським державним кордоном.

«Україна послідовна в досягненні миру, у відновленні миру і стабільності та виконанні Мінських домовленостей задля деескалації ситуації. Вкотре вимагаємо від Росії невідкладного виконання всіх базових пунктів, які дають можливість в тому числі провести чесні й прозорі вибори на території Донецької і Луганської областей», - наголосив він.

«Підкреслюю - провести чесні й прозорі вибори, а не легітимізувати російських бандитів через вибори по російських стандартах», - сказав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua