Арсеній Яценюк доручив до 1 червня розробити програму компенсації для малозабезпечених громадян при придбанні ліків і медпрепаратів
середа, 18 березня 2015, 13:50

Уряд України готовий перерозподілити частину коштів, аби допомогти малозабезпеченим громадянам у придбанні лікарських засобів і медичних препаратів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Ураїни, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 18 березня.

«Через курсову різницю і через те, що ситуація в країні доволі тяжка, нам треба допомогти малозабезпеченим  купувати лікарські засоби і медичні препарати», - наголосив він.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі разом із Міністерством соціальної політики України розробити програму компенсації для малозабезпечених громадян при придбанні ліків і медпрепаратів.

Глава Уряду також наголосив на необхідності «широкого жесту українських фармацевтичних компаній в допомозі малозабезпеченим купувати за низькими цінами ті медичні препарати, які їм найбільш необхідні».

Він доручив Міністру охорони здоров’я  провести з цього питання зустріч із виробниками ліків і медпрепаратів, а також із Міністерством фінансів України: «Певну частину коштів ми готові перерозподілити для того, щоби допомогти малозабезпеченим».

Ці завдання, за словами Арсенія Яценюка, необхідно вирішити в найкоротші терміни - 1 червня.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua