Відмова від російських серіалів допоможе відродити українське кіновиробництво, - Микола Княжицький (відео)
середа, 18 березня 2015, 14:11

Заборона трансляції російських серіалів суттєво покращить українське кіновиробництво.

Таку думку висловив голова Комітету з питань культури та духовності, народний депутат фракції «Народний фронт» Микола Княжицький, коментуючи відхилення Парламентом постанови авторства представників Опозиційного блоку, які пропонували скасувати заборону трансляції серіалів, які пропагують армію агресора.

«Це означає, що від сьогодні відкритий шлях для реалізації закону. Я сподіваюся, що сьогодні спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підпише цей законопроект і він піде на підписання до Президента», - сказав Княжицький.

За його словами, у телеканалів буде два місяці, щоб привести свою діяльність до чинного законодавства.

«Уже зараз українські канали ведуть переговори з українськими продюсерами та авторами сценаріїв про те, щоб максимально швидко запустити українські серіали», - сказав представник «Народного фронту».

Микола Княжицький підкреслив, що це лише частина роботи, тому що «після заборони російських серіалів ми будемо робити усе, щоб підтримати українського виробника».

«Ми мали нараду у Віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка за участі представників профільного комітету, представників кабельних мереж про те, яким чином знайти кошти для підтримки українського кінематографу та українських телеканалів», - сказав він.

«Представники каналів виступили зі своїми пропозиціями і виробили спільну позицію», - резюмував Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua