Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту ухвалити урядові законопроекти щодо полегшення ведення бізнесу та покращення інвестиційного клімату в Україні (фото)
середа, 18 березня 2015, 14:48

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до коаліції парламентських фракцій ухвалити розроблені Урядом України законопроекти, які дадуть можливість Україні  підвищити показники легкості ведення бізнесу та покращити інвестиційний клімат. Про це він сказав на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 18 березня.

Ухвалення цих законопроектів також дасть можливість отримати від Світового банку та японських партнерів загалом 800 мільйонів доларів. «Ці 800 мільйонів доларів підуть виключно на розвиток економіки, на інфраструктурні проекти, створення робочих місць і запуск економічного двигуна країни», - підкреслив Глава Уряду.

За його словами, п’ять відповідних проектів законів уже пройшли перше читання у Верховній Раді. Глава Уряду звернувся до профільних парламентських комітетів сьогодні розглянути ці законопроекти, аби завтра ухвалити їх у другому читанні і в цілому.

Арсеній Яценюк також висловив вдячність Парламенту за включення до порядку денного сьогоднішнього засідання урядові законопроекти щодо полегшення ведення бізнесу: «До травня ми повинні ухвалити всі ці законопроекти, і це дасть можливість нам суттєво покращити показники ведення бізнесу в Україні».

Зокрема, за словами Глави Уряду, завдяки реалізації цих законів у рейтингу легкості процедури реєстрації бізнесу Україна зможе піднятися з 76-го на 12-те місце у світі, щодо реєстрації власності – з 59-го на 35-те місце, щодо вирішення питання неплатоспроможності – з 142-го на 108-ме, по забезпеченню виконання контрактних процедур – з 43-го на 27-ме місце.

Арсеній Яценюк відзначив важливість роботи Міністерства економіки України і Міністерства юстиції України в цьому питанні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua