Верховна Рада підтримала надання пільг на сплату земельного податку для закладів науки, культури, освіти і охорони здоров'я (відео)
середа, 18 березня 2015, 15:34

Ухвалення Верховною Радою законопроекту №1850-1 про внесення змін до Податкового кодексу України допоможе стабілізувати роботу системи освіти і науки, охорони здоров’я та заповідників і природних парків, які фінансуються з держбюджету.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич під час пленарного засідання.

За її словами, зараз податкове навантаження на об’єкти освіти, науки, охорони здоров’я, соціального захисту, фізкультури та спорту, які повністю утримуються за рахунок Державного бюджету, створює дефіцит безпосередньо в бюджетах цих закладів.

Лілія Гриневич зазначила, що закон передбачає відновлення норми про звільнення від податкового навантаження дослідних господарств, науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю та професійно-технічних училищ.

У свою чергу член фракції «Народний фронт» Павло Унгурян додав: «Сьогодні стан природно-заповідного фонду в Україні є дуже складним. Реально наші парки й заповідники сьогодні виживають, і це буде дуже гарною допомогою для того, щоб об’єкти ПЗФ втрималися на плаву».

Павло Унгурян запропонував підтримати законопроект №1850-1 за основу і вже у комітеті його доопрацювати, щоб не розширювати і не звужувати перелік установ, які звільнюються від оподаткування, із голосу.

«Давайте голосувати за основу, а у другому читанні розставимо крапки над «і», - закликав він.

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект №1850-1, віддавши за нього 226 голосів. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua