Законопроект про суспільне мовлення максимально наближений до ідеалу, - Сергій Висоцький
четвер, 19 березня 2015, 13:04

Проект закону про суспільне телебачення, який парламентарії мають розглянути в четвер, максимально наближений до ідеалу.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сергій Висоцький у кулуарах Верховної Ради.

«Звісно, нічого ідеального не буває, але цей законопроект максимально наближений до ідеалу з усього, що було за останні 10 років», - наголосив він.

За словами народного депутата, в ситуації, коли в країні усі головні телеканали розібрані між олігархами, хтось повинен доносити державну позицію. «Не позицію однієї з гілок влади, а позицію держави, і позицію не лише з точки зору владних кіл, а суспільного інтересу», - підкреслив Сергій Висоцький.

«Суспільний інтерес – один із ключових інтересів держави», - додав він.

Народний депутат висловив надію, що в четвер Верховна Рада ухвалить у другому читанні документ, який дає можливість трансформувати НТКУ в національну суспільну телерадіокомпанію у формі публічного акціонерного товариства, до наглядової ради якої увійдуть і представники всіх парламентських фракцій, і представники громадянського суспільства.

«Це дозволить нам створити на НТКУ систему об’єктивно державної позиції, яка була б водночас і цікавою, і сучасною, і незаангажованою будь-якими олігархічними інтересами, як це часто буває на інших телерадіокомпаніях», - резюмував Сергій Висоцький.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua