Арсеній Яценюк у Брюсселі: «Ми захищаємо не тільки Україну - ми захищаємо мир і стабільність у всій Європі»
четвер, 19 березня 2015, 16:39

«Ми захищаємо не тільки Україну - ми захищаємо ЄС, ми захищаємо мир і стабільність у всій Європі. Тож допоможіть нам захистити нашу країну і ваш спокій», - сказав Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю інформаційній службі BBC під час робочого візиту до Брюсселя в четвер, 19 березня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що «не дуже оптимістичний» щодо шансів на відновлення контролю за українсько-російським кордоном у найближчому майбутньому.

За його словами, відсутність контролю на кордоні означає «необмежений доступ для російських військ, російських танків і солдатів»: «Їм легко перейти українсько-російський кордон і збільшити військову присутність російських військ на Сході України».

«Шанси для деескалації ситуації в такому разі надзвичайно низькі», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що Уряд України цінує зусилля Канцлера Німеччини Ангели Меркель та Президента Франції Франсуа Олланда у ході Мінських переговорів, «щоб підштовхнути Росію до правильного рішення»: «Ми звертаємося до наших західних партнерів підтримати нас у зусиллях із закриття кордону».

Прем’єр-міністр також наголосив, що Уряд України цінує підтримку Великої Британії,зокрема її рішення направити до України військових інструкторів, які зараз проводять тренування українських військових.

Арсеній Яценюк зазначив, що вважає рішення Великої Британії про направлення до України військових інструкторів «першим кроком»: «Ми очікуємо побачити подальші кроки інших країн-членів ЄС та наших американських друзів».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua