Андрій Парубій зустрівся з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин
четвер, 19 березня 2015, 18:10

Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник «Народного фронту» Андрій Парубій зустрівся з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс. 

Він подякував ОБСЄ за потужну підтримку України, зокрема експертну, і сприяння врегулюванню ситуації на Сході України, яка є складною через агресію з боку Росії, повідомляє прес-служба Парламенту. 

«Ваші експертні рекомендації дозволяють нам відчути, що ми на вірному шляху», - підкреслив Андрій Парубій. 

Перший заступник Голови Верховної Ради поінформував про реформи, які здійснюються у нашій державі, зазначивши, що «стратегічним напрямком» визначена боротьба з корупцією. 

За його словами, нова українська влада розпочала серйозні реформи у судовій системі, правоохоронній системі, готується потужна реформа місцевого самоврядування. Він запевнив, що в Україні є «велика політична воля» до здійснення реформ. 

«Ця реформа буде системною і передбачатиме зміни до багатьох законів», - сказав Перший заступник Голови Верховної Ради і нагадав, що крайній термін проведення реформи місцевого самоврядування - осінь цього року, адже «нові місцеві вибори мають відбутися за новим законом». 

У свою чергу Астрід Торс нагадала, що дуже важливими для здійснення конституційної реформи є висновки Венеціанської комісії.

Верховний Комісар ОБСЄ у справах національних меншин заявила, що вибори завжди у центрі уваги ОБСЄ, і ОБСЄ «уважно слідкує за їх перебігом». При цьому вона висловила побажання, аби при зміні територіальних меж громад і, відповідно, територіальних округів не були порушені інтереси національних меншин. 

Астрід Торс побажала успіху Україні у здійсненні «амбітних планів, які мають втілитися у короткі терміни». 

Вона запевнила, що офіс Верховного Комісара слідкує за розвитком подій в Україні і заявила про готовність надавати подальшу допомогу і рекомендації.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua