Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром ЄС з питань досліджень, науки та інновацій Карлушем Моедашем (фото)
п’ятниця, 20 березня 2015, 02:00

У п’ятницю, 20 березня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром ЄС з питань досліджень, науки та інновацій Карлушем Моедашем, який прибув до Києва з візитом для підписання Угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Арсеній Яценюк привітав приєднання України до програми «Горизонт 2020» на правах асоційованого членства, що надає українським освітнім та науково-дослідним установам рівні з державами ЄС умови доступу до фінансових фондів Євросоюзу. Загальний бюджет програми «Горизонт 2020» на 2014-2020 роки становить 80 мільярдів євро.

Глава Уряду України наголосив, що угода забезпечить практичну інтеграцію українських науковців у єдиний науково-дослідницький простір Європейського Союзу. Це, підкреслив Арсеній Яценюк, -  один із практичних результатів європейського вибору України, який відчує на собі українське наукове середовище, а також ще один сигнал міцної підтримки України з боку Європейського Союзу.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua