Депутати «Народного фронту» вимагають заборонити росіянам володіти підприємствами, які відносяться до природних монополій (відео)
п’ятниця, 20 березня 2015, 15:01

Депутати фракції «Народний фронт» пропонують внести зміни до закону «Про природні монополії», заборонивши резидентам держави-агресора володіти підприємствами, котрі відносяться до природних монополій. 

Про це повідомив ініціатор законопроекту, народний депутат фракції «Народний фронт», голова підкомітету держбезпеки Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Андрій Левус під час брифінгу у Парламенті. 

«Російські компанії продовжують нарощувати свою присутність в нашій державі. Щоб уникнути подібних дій і мати моральне право вимагати від Європи та цивілізованого світу санкцій, Україна сама повинна робити рішучі кроки в боротьбі проти агресора», - зазначив Андрій Левус. 

«Ми підготували законопроект, згідно з яким російському олігархічному  окупаційному бізнесу буде заборонено володіти українськими обленерго, облгазами та іншими природними монополіями», - розповів народний депутат. 

Андрій Левус зазначив, що на сьогодні російський олігарх Олександр Бабаков володіє десятьма українськими обленерго: «Ця людина - депутат Держдуми РФ, який особисто голосував за анексію Криму та фінансував сепаратистський рух». 

«Під час окупації Росією села Чонгар на Херсонщині «Херсонобленерго», що належить Бабакову, безоплатно постачало окупантам електроенергію», - розповів представник «Народного фронту». 

Андрій Левус також зазначив, що розробленим законопроектом передбачається обов’язкове визначення кінцевого власника перед приватизацією будь-якого об’єкту, що належить до переліку природних монополій. І якщо бенефіціар буде визнаний російським резидентом – то приватизація такими суб’єктами бізнесу буде заборонена.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua