18 українських компаній отримали можливість продавати українську молочну продукцію до Китаю, – Арсеній Яценюк (відео)
середа, 30 вересня 2015, 14:45

У Китаї завершилося засідання комісії з торговельно-економічного співробітництва України та КНР: «Українська делегація повертається з позитивними новинами - Китай прийняв рішення щодо надання доступу для 18 українських компаній, які виготовляють і постачають молочну продукцію», - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 30 вересня.

«Ці компанії тепер отримали можливість продавати українську молочну продукцію до Китаю», - підкреслив він.

«Нові ринки для України вкрай важливі. І те, що китайська сторона прийняла рішення про відкриття для 18 українських молочних компаній свого ринку, є дуже важливим, тому що це - визнання наших зусиль в тому, щоби модернізувати українську індустрію, українську переробку і промисловість. І це ще один крок до того, щоби збільшувати як обсяги виробництва, так і кількість робочих місць і доходи української економіки», - підкреслив Глава Уряду.

«Це дуже серйозний крок до того, щоби українські товари отримували нові ринки, і щоби ми диверсифікували свої ринки постачання. Росія закрила свій ринок, і ми не зупиняємося в тому, щоб нарощувати свої можливості в реалізації української продукції як в треті країни, як до Китаю, так і до Європейського Союзу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав, що з 1 січня 2016 року набуде чинності Угода про всеохопну зону вільної торгівлі з ЄС, як би цьому не противилася Росія. 

Лідер «Народного фронту» також повідомив, що в кінці поточного року відбудеться засідання міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва між Україною і Китаєм у Києві: «Ми очікуємо високе представництво наших китайських партнерів, а також проведення бізнес-форуму з китайським і українським бізнесом».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua