«Заяви відсторонених чиновників щодо Уряду – намагання повторити сценарій 2005 року. Це не пройде», - Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 23 березня 2015, 18:11

«Заяви відстороненого від виконання службових обов’язків керівника Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка, «щодо якого проводиться службове розслідування, і його результати будуть оприлюднені, - це ніщо інше, як спроба повторення сценарію політичної кризи 2005 року», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в понеділок, 23 березня.

«Ті самі організатори, ті самі актори - тільки результат буде зовсім інший. Тому що єдність Уряду, Президента і коаліції, яка підтримує зміни в країні, - нікому не вдасться порушити. Сценарій політичної кризи, що підтримується ще й олігархами, не пройде», - підкреслив Глава Уряду.

Він підкреслив, що Уряд України «буде далі робити свою роботу»: «Будемо ганяти кожного корумпованого чиновника, звільняти, саджати. Тому хай вже зараз виходять на прес-конференції, а то потім буде пізно - в тюремній камері важко давати прес-конференції».

«Нікому: чи це в «Укрзалізниці» чи це в державних компаніях, чи в державних інспекціях, на митниці, в міліції, - ми не дамо можливість далі продовжувати грабувати країну, яка в стані війни. Офіційно заявляю: я буду боротися до останнього з кожним із таких чиновників, з кожним із тих, хто відчуває повну безкарність. Прийшов час всім нести відповідальність. Це спільна позиція Уряду», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Вони хочуть, щоб ми призначали їхніх керівників державних підприємств? Ні - кожен керівник державного підприємства тепер призначається на публічному конкурсі. Вони хочуть розставляти своїх людей по міністерствах і відомствах? Ті часи залишилися при Януковичу», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України «не зійде з цього шляху»: «Звертаюсь за підтримкою як до парламентської коаліції - тієї адекватної частини парламентської коаліції, яка не режисує політичні кризи. Переконаний в підтримці Президента. Наш шлях на викорінення і боротьбу з корупцією в країні дасть результат».

Глава Уряду звернувся до Генеральної прокуратури України розслідувати політичні звинувачення відстороненого керівника ДФІ на адресу Кабінету Міністрів, а також  «відреагувати на десятки звернень про порушення кримінальних проваджень, які Уряд відправив до органів прокуратури».

«Сподіваюся, що нарешті будуть результати цих кримінальних проваджень, і винні особи будуть притягнуті до відповідальності та будуть в суді, а не по державних кабінетах сидітимуть», - сказав Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua