Арсеній Яценюк: Торік на єдиному казначейському рахунку було 108 тисяч гривень. Сьогодні - 15,5 мільярда (відео)
вівторок, 24 березня 2015, 02:00

«Рік тому, коли я був призначений на посаду Прем'єр-міністра України, у нас на єдиному казначейському рахунку було 108 тисяч гривень. Сьогодні вранці на казначейському рахунку держави - 15,5 мільярда гривень», - повідомив Глава Уряду України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час селекторної наради з керівниками ОДА з питань стану виконання місцевих бюджетів у вівторок, 24 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що незважаючи на відсторонення від виконання обов’язків всього керівництва Державної фіскальної служби, «за цей період часу доходи Державного бюджету загалом зросли на 8 мільярдів гривень – плюс 15%».

Він повідомив, що акцизні збори зросли на 43%, збори ПДВ - на 37%: «Митниця також дала більше - додатково 30%».

«Ми втратили четверту частину української економіки. Через війну, яка розв’язана Росією, закриті сотні підприємств. І при цьому нам вдалося зібрати податків більше, ніж в минулому році», - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що кошти, які Україна отримала як кредит від Міжнародного валютного фонду розміром 25 мільярдів доларів США, «не йдуть на соціальні виплати та фінансування оборони»: «Частина йде на виплату зовнішніх боргів, а інша частина - на поповнення золотовалютних резервів Національного банку, щоб стабілізувати ситуацію».

Оскільки кошти на виплату зовнішніх боргів Україна отримала за рахунок кредиту МВФ, наголосив він, «доходи, які ми отримуємо в бюджет, ми відправляємо не на борги, а на фінансування армії, виплату заробітної платні, пенсій, соціальних платежів».

Арсеній Яценюк підкреслив, що «затримки по жодному соціальному платежу не було і не буде»: «Розумію, що рівень таких соціальних платежів не відповідає потребам людини. Розумію, що треба більше. Але чим більше заробимо, тим більше віддамо на соціальні пільги, гарантії і на допомогу в першу чергу малозабезпеченим».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua