Воля народу через референдум повинна визначити нову українську Конституцію, – Арсеній Яценюк (відео)
вівторок, 24 березня 2015, 12:12

«Країні потрібна нова Конституція. Вважаю, що основні положення української Конституції повинні бути затверджені на всеукраїнському референдумі» - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час селекторної наради з керівництвом областей у вівторок, 24 березня.

Глава Уряду нагадав, що відбувся перший етап бюджетної децентралізації. Щодо політичної децентралізації, зазначив Арсеній Яценюк, Президент України прийняв рішення про створення конституційної комісії, яку очолив Голова Парламенту України.

«Уряд робить свій шмат роботи, який стосується в першу чергу бюджетної децентралізації. А далі Президент, Парламент і Уряд разом із українським народом і виключно опираючись на волю народу України в найкоротші терміни будуть писати нову європейську українську Конституцію», - наголосив він.

«Воля народу через референдум повинна визначити нову українську Конституцію», - наголосив він.

Новий Основний закон, підкреслив Арсеній Яценюк, має передбачати «як додаткові повноваження для регіонів, так і додаткову відповідальність для них: «Нова Конституція врегулює питання балансу влад, визначить нову якісну європейську і прозору судову систему, систему органів прокуратури, систему органів боротьби з корупцією».

У рамках діяльності конституційної комісії, наголосив він, значна робота буде покладатися на обласні державні адміністрації: «Важливо, щоби український народ сказав своє «так» новій українській Конституції. Треба проводити круглі столи, треба розмовляти з людьми, доводити позицію і чути позицію людей».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua