Після першого етапу бюджетної децентралізації надходження до місцевих бюджетів зросли на чверть, – Арсеній Яценюк (відео)
вівторок, 24 березня 2015, 12:20

Після проходження першого етапу бюджетної децентралізації зросли доходи місцевих бюджетів: «За січень-лютий до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 13 мільярдів гривень, що на 25% більше, ніж за аналогічний період попереднього року», - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час селекторної наради з керівниками ОДА з питань стану виконання місцевих бюджетів у вівторок, 24 березня.

«Усвідомлюю, що це далеко не межа. І завдяки нашій спільній роботі та реальній боротьбі з корупцією, запуску економіки - фінансовий результат буде кращий», - наголосив він.

Глава Уряду нагадав про доручення керівникам ОДА, аби кожна область публічно звітувала про використання коштів місцевих бюджетів: «Поки що доручення не виконано. Просив би в місячний термін виконати доручення Уряду і на сайтах обласних державних адміністрацій публікувати всю інформацію в щотижневому режимі - скільки грошей отримали і на які основні статті їх відправили».

Громадяни, за його словами, повинні бачити, «що сплата податків в країні має конкретний результат - відремонтували дорогу, школу, заплатили зарплату, пенсію, соціальні виплати».

«Прозорість використання державних грошей – це вимога сьогодення. Це не гроші чиновників - це гроші країни. Це гроші кожного українця, який сплачує податки. Це гроші кожної компанії, яка дає роботу і також платить податки в державну казну. Це гроші, які повинні використовуватися на кожного українця і на відновлення держави в цілому», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua