Мін'юст спрощує реєстрацію бізнесу і майна з квітня, - Павло Петренко
середа, 25 березня 2015, 02:00

Міністр юстиції Павло Петренко обіцяє уже з квітня спростити реєстрацію майна та бізнесу. 

Про це він написав у своєму Facebook.

«Якщо цього тижня ви відстояли чергу до офісу державного реєстратора, то вочевидь розумієте, наскільки важливим є запровадження електронного урядування і онлайн спілкування держави із громадянином і бізнесом. За минулий рік такі черги відстояло понад 4,7 млн громадян, які отримували «послугу» реєстрації майна, бізнесу, отримання виписки чи довідки в органах юстиції. З них близько 1,7 млн звернень стосувалися підприємництва і 3 млн – реєстрації прав на нерухоме майно», - написав Міністр.

За його словами, на формування, підготовку, роздруковування і затвердження довідок і витягів, тобто на розмноження макулатури, державні реєстратори витратили половину свого робочого часу.

«З квітня низку документів (свідоцтво про право власності, витяг про державну реєстрацію, рішення про зупинення розгляду заяви, рішення про відмову в реєстрації прав) можна буде оплачувати і отримувати онлайн після подачі пакету необхідних паперів до офісу реєстратора», - повідомив Петренко.

Незабаром всі електронні сервіси можна буде отримати на сайті Мін`юсту.

«Оскільки ми створюємо сервісну державу, то сайт міністерства повинен мало чим відрізнятися від сайту звичайного Інтернет-магазину, де можна замовити послугу. Сьогодні таких потенційних «замовників» у нас близько 20 млн», - повідомив Павло Петренко.

При цьому Міністр юстиції відзначив, що реформа йтиме навіть у віддалені села, де люди старшого віку не мають змоги отримати послуги онлайн.

«Ми будемо поступово змінювати цей світогляд. А щоб навіть послуга, яка передбачає контакт з реєстратором, ставала комфортніше, розширюємо список тих, хто буде приймати такі послуги. Приміром, вже дуже скоро ви зможете подати реєстраційні документи не лише реєстратору, але й нотаріусам, а в середньостроковій перспективі – і у більшості відділень банків», - резюмував представник «Народного фронту» в Уряді.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua