Арсеній Яценюк: «Спроби посадовців грабувати країну і уникнути відповідальності - приречені» (відео)
середа, 25 березня 2015, 13:23

«Уряд України дав чіткі й жорсткі доручення щодо реальної боротьби з корупцією в країні», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду України в середу, 25 березня.

«Країна воює, витрачає мільярди на армію і оборону, люди допомагають тому, щоб наші Збройні Сили, щоб наша держава встояла в цій жахливій війні з Росією», - сказав він.

Глава Уряду нагадав, що Кабінет Міністрів розпочав низку службових розслідувань стосовно діяльності вищих посадовців. Зокрема, завершилося службове розслідування щодо діяльності керівництва Державної фіскальної служби України, за результатами якого звільнені заступники Голови ДФС та прийнята відставка її керівника Ігоря Білоуса: «Матеріали на 20 тисяч сторінок опрацьовані комісією з розслідування  і передані до Генеральної прокуратури України для порушення відповідних кримінальних проваджень».

Три тижні тому, нагадав Арсеній Яценюк, Уряд розпочав службове розслідування проти голови Державної фінансової інспекції, «який, прикриваючись політичними силами, намагається втекти від відповідальності»: «Розслідування буде завершено, матеріали будуть передані до правоохоронних органів. І ніяка політична сила та політичні гасла не дадуть можливості керівнику Державної фінансової інспекції уникнути відповідальності».

Глава Уряду повідомив, що Міністерство внутрішніх справ України розпочало розслідування стосовно діяльності керівників низки державних компаній, в тому числі «Аграрний фонд», компанії «Укрспирт», продовольчо-зернової компанії, об'єктів  енергетики.

Урядом також відсторонено від виконання обов’язків керівництво окремих підприємств «Укрзалізниці» і розпочаті відповідні службові розслідування. «Спроби керівників залізниць далі грабувати країну і уникнути відповідальності - приречені», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua