«Народний фронт» став на захист інтересів жителів Києва
середа, 25 березня 2015, 16:40

«Народний фронт» став на захист інтересів киян від неправомірних дій міської влади, оскільки жителі міста отримали попередження про необхідність «до 1 липня 2015 року забезпечити повірку квартирних засобів обліку води, які експлуатуються понад 3 роки. У разі відмови від повірки розрахунки за водопостачання будуть здійснюватися за нормами споживання або за будинковими приладами обліку води».

Депутати від «Народного фронту» Олена Ледовських, Віталій Сташук,  Олена Бойко, Геннадій Кривошея, Леонід Ємець та Вячеслав Константіновський ініціювали депутатський запит до міської влади, Антимонопольного комітету та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо повірки квартирних приладів обліку спожитої холодної та гарячої води та сплати за проведення такої повірки.

Леонід Ємець, зокрема, зазначив: «Бездіяльність виконавців послуг (невиконання своїх обов’язків згідно з нормативно-правовими актами щодо здійснення повірки лічильників) та міської влади (невизначеність виконавців послуг та відсутність організаційно-правових засад фінансування робіт, пов’язаних з повіркою квартирних засобів обліку), призводить до ущемлення прав споживачів та, відповідно, до порушень законодавства про захист економічної конкуренції».

«Ми чекаємо від міської влади реального вирішення питання: виконання закону та оперативного вироблення дієвого організаційно-правового механізму здійснення повірки квартирних засобів обліку води не за рахунок жителів міста Києва. А поки рішення Київради від 19 березня носить декларативний характер…», - повідомив Віталій Сташук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua