Вікторія Сюмар: Для перемоги в інформаційній війні з Росією Україна має створити власну державну ідеологію та поширювати її у світі (відео)
четвер, 26 березня 2015, 15:58

Для перемоги в інформаційній війні з Росією Україна має створити власну державну ідеологію, а також інструменти для її поширення у середині країни та в світі.

Таку думку висловила заступник Голови фракції «Народний фронт», Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар під час круглого столу на тему «Україна VS Росія: Інформаційна війна», який відбувся 26 березня в Інституті Горшеніна.

Вона зазначила, що в української держави сьогодні є занадто багато пріоритетів, пов’язаних безпосередньо з війною (закупівля озброєння, формування війська, Нацгвардії, проект «Стіна», Антикорупційне бюро, війна з корупцією в середині країни тощо), і на цьому фоні інформаційна війна, на жаль, випадає з пріоритетів на рівні фінансування.

«Це є велика проблема, бо якраз інформація та ідеологія є базою для розвитку держави. Україні треба зрозуміти: на чому вона стоїть, на якому місці вона зараз знаходиться у своєму розвитку і куди вона буде рухатися. Тому нам потрібна своя державна ідеологія, а також - інструменти (швидше за все, на аутсорсінгу) для того, щоб поширювати українську ідеологію в Україні та в світі. Це треба зробити та усвідомити, що це є одним з базових пріоритетів для розвитку європейської України», - наголосила політик.

Крім того, на думку заступника Голови фракції «Народний фронт», українським посадовцям, експертам та журналістам необхідно посилювати комунікацію з провідними західними журналістами.

Вікторія Сюмар вважає, що однією з причин того, що Росія зараз виграє в інформаційній війні проти України, є, зокрема, те, що штаб-квартири більшості провідних західних телеканалів та ЗМІ розташовані в Москві, тоді як в Києві їх критично мало.

«Що це означає? Це означає, що західні журналісти сидять там (в Москві), знають російську, комунікують з російськими журналістами, дивляться російське телебачення і, повірте, воно достатньо потужне для того, щоб формувати досить таке специфічне бачення. Потім ці журналісти приїжджають сюди в Україну, отримують тут якийсь коментар, але певні позиції в них вже сформовані», - сказала Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua