Андрій Помазанов: Мінюст спрощує реєстрацію майна та отримання документів (відео)
п’ятниця, 27 березня 2015, 02:00

Уряд Арсенія Яценюка уже з наступного місяця спрощує реєстрацію майна, бізнесу та отримання виписки чи довідки в органах юстиції.

Про це заявив народний депутат фракції  «Народний фронт», член Комітету з  питань правової  політики та правосуддя Андрій Помазанов, коментуючи реформу, яку підготувало та запускає Міністерство юстиції.

«За минулий рік більше ніж 4,5 мільйонів громадян відстояли шалені черги. Ініціативи Мінюсту спрямовані на те, щоб прибрати ці черги і уже з квітня поточного року ми можемо отримати багато документів, які належать до відомства Мінюсту, не виходячи з дому – це і витяги, і отримання довідок, і наприклад, рішення про призупинення чи відхилення того чи іншого питання в реєстрі майнових  прав», - сказав Помазанов.

За його словами, починаючи з квітня кожна людина,не виходячи з дому і розраховуючись банківською карткою, може отримати потрібну довідку, заповнивши в електронному вигляді певний бланк.

«Це спрощує і бюрократичну систему, і позбавляє людей зайвої необхідності ходити до реєстраційної служби по два-три рази за отриманням того чи іншого документу», - додав представник «Народного фронту».

Крім того, Мінюст планує розширити коло осіб, які можуть надавати послуги реєстраційного характеру.

«Уже в цьому році Міністерство юстиції планує  залучити усіх нотаріусів до надання цих послуг – і власне, кожна людина може подавати документи до нотаріуса і не стояти в чергах, а тут - на місці отримати конкретну послугу», - підсумував Андрій Помазанов. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua