Уряд пропонує суттєво посилити кримінальну відповідальність корупціонерів, – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 27 березня 2015, 12:49

Уряд України вносить до Парламенту зміни до кримінального законодавства щодо суттєвого посилення відповідальності за корупційні діяння.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк у п’ятницю, 27 березня, на розширеному засіданні Колегії Міністерства внутрішніх справ України щодо заходів із протидії корупції.

«Споглядаючи на останні події, в тому числі й рішення судів, коли суди випускають корупціонерів під умовні застави, Уряд вносить до Парламенту зміни до кримінально-процесуального законодавства і до кримінального закону з метою суттєвого посилення відповідальності корупціонерів. У тому числі й з тією метою, щоби за копійчані застави їх не випускали, а потім шукали по всьому світу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що керівництво Міністерства внутрішніх справ зараз здійснює «серйозні кроки щодо виявлення і притягнення до відповідальності корупціонерів найвищого ешелону влади».

Водночас, наголосив Арсеній Яценюк, корупція в країні є на середньому і на нижчому рівні: «На даному етапі Міністерство внутрішніх справ повинно стати основою боротьби з корупційними правопорушеннями».

Він нагадав, що Урядом, Президентом і Парламентом ухвалено низку рішень «щодо нових законів для реальної антикорупційної боротьби і створення як Національної антикорупційної комісії, так і Національного антикорупційного бюро».

Глава Уряду висловив сподівання, що Глава держави в найкоротші терміни прийме рішення про призначення керівництва Національного антикорупційного бюро: «Уряд вже виділив кошти на те, щоб це бюро було створено швидко, ефективно і приступило до виконання своїх обов’язків».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua