Глава Уряду пропонує в кілька разів підвищити зарплатню для слідчих, які розслідують особливо важливі справи щодо корупції (відео)
п’ятниця, 27 березня 2015, 13:20

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк пропонує в декілька разів підвищити заробітну платню для слідчих, які розслідують особливо важливі справи щодо корупції. Про це Глава Уряду повідомив у п’ятницю, 27 березня, на розширеному засіданні Колегії Міністерства внутрішніх справ України щодо заходів із протидії корупції.

Під час засідання заступник Міністра внутрішніх справ – начальник Головного слідчого управління Віталій Сакал повідомив, що на сьогодні заробітна платня слідчих 3-ї категорії становить 2300 гривень.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності того, щоб «слідчий, який розслідує особливо важливі справи, сам не був корупціонером і не думав, за що прогодувати сім'ю».

Глава Уряду підкреслив, що необхідно ухвалити рішення про підвищення в декілька разів зарплатні слідчим, які розслідують особливо важливі справи: «Постанову готові прийняти на наступному засіданні Уряду».

«Ми не можемо зараз вирішити це питання по всіх. Але слідчий, який розслідує найбільш резонансні, найскладніші справи, не може розслідувати справу за 2000 гривень. Він повинен думати не про те, як прогодувати сім'ю, а про те, як, відповідно до кримінального закону, притягнути до відповідальності й посадити», - підкреслив він.

«Це відповідальність держави. Рішення за вами -  гроші за мною», - звернувся Арсеній Яценюк до представників МВС.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua