Арсеній Яценюк: Завдання МВС на наступний квартал – розпочати широкомасштабну операцію по боротьбі з корупцією на митниці і в податковій (фото, відео)
п’ятниця, 27 березня 2015, 14:47

«Незалежно від того, проти кого ведеться розслідування, хто підпадає під підозру, - вся правоохоронна система держави повинна працювати єдино і злагоджено. І тут наше спільне завдання з Президентом України – забезпечити таку єдину, злагоджену і ефективну роботу», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк  на розширеному засіданні Колегії Міністерства внутрішніх справ України щодо заходів із протидії корупції в п’ятницю, 27 березня.

Глава Уряду звернувся до Міністра МВС «прийняти відповідні кадрові рішення по керівництву областей, щоб посилити керівництво обласних управлінь внутрішніх справ». При цьому, наголосив він, слідчий апарат необхідно сконцентрувати «на діяльності митниці і податківців»: «Це ваше завдання на наступний квартал – розпочати широкомасштабну операцію по боротьбі з корупцією в митних і податкових органах».

Водночас Арсеній Яценюк підкреслив, що тільки силами Міністерства внутрішніх справ неможливо виконати завдання з боротьби з корупцією: «Повинні бути злагоджені дії всієї правоохоронної і судової системи».

«Переконаний, що Глава держави, новий Генеральний прокурор, голова Служби безпеки націлені з Урядом і Міністерством внутрішніх справ на реальну боротьбу з корупцією. Незалежно від того, проти кого ведеться розслідування, хто підпадає під підозру, - вся правоохоронна система держави повинна працювати єдино і злагоджено. І тут наше спільне завдання з Президентом України – забезпечити таку єдину, злагоджену і ефективну роботу», - наголосив Глава Уряду.

На рівні МВС, за його словами, будуть зроблені відповідні організаційні і фінансові рішення, «щоб посилити кадрове забезпечення, матеріально-технічне забезпечення, посилити процесуальну складову і дати можливість Міністерству виконувати його ключову функцію».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності завершити реформування Міністерства внутрішніх справ: «Потрібно створити національну поліцію, кардинально змінити структуру МВС і йти шляхом не кількості, а якості. В тому числі щодо підвищення заробітних плат».

«Якщо ви оптимізуєте структуру, якщо ви правильно розподілите функції, в межах чинного фонду оплати праці, у вас є можливості підвищувати грошове і матеріально-технічне забезпечення», - звернувся він до Міністра МВС Арсена Авакова.

Те ж саме, за його словами, стосується діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій: «У неї є десятки, сотні функцій, яких треба позбавитися. Менше будуть ходити перевіряти, менше буде в тому числі фактів побутового хабарництва на рівні нижчої і середньої ланки. Тому - завдання з дерегуляції і зменшення повноважень ДСНС і підвищення її ефективності».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua