Ми розпочали війну з корупційною мафією – Арсеній Яценюк (відео)
неділя, 29 березня 2015, 20:02

 “У боротьбі з корупційною мафією основне не зупинитися, не зламатися і йти далі. Вважаю, що ми на єдино правильному шляху. Дуже важливо, щоби Президент з Прем'єр-міністром працювали разом, як ми сьогодні працюємо”, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі програми “Факти тижня з Оксаною Соколовою” на телеканалі ICTV.

Арсеній Яценюк наголосив, що корупційна мафія після Революції "нікуди не поділася: "Якщо верхній ешелон ми змінили, то внизу вони окопалися, сховалися, перемалювалися”.

“Коли ти починаєш воювати з цією всією потужною мафією, вона шукає підтримки в Парламенті, в засобах масової інформації, а гроші в них на це є. І вони починають воювати персонально зі мною і з Урядом”, - наголосив він.

“У їхніх планах – і відправити мене у відставку, і розвалити коаліцію. Це ж все повторення 2005 року. Тільки цього не буде”, - сказав Глава Уряду.

У цій ситуації, наголосив він, Президент України та Уряд України “йдуть єдиною командою”. “Основне - не зупинитися, не зламатися і йти далі. Вважаю, що ми на єдино правильному шляху. Дуже важливо, щоби Президент з Прем'єр-міністром працювали разом, як ми сьогодні працюємо", - зазанчив він.

“Президент з Прем'єром усвідомлюють свою відповідальність за долю країни. Це останній шанс для України, і ми цей шанс зреалізуємо”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що затримання прямо на засідянні Уряду керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій та його заступника – це частина послідовної роботи з реальної боротьби з корупцією.

Арсеній Яценюк нагадав, що два місяці тому Уряд розпочав службове розслідування щодо діяльності керівництва податкової адміністрації, податкової міліції та митниці: “Звільнені всі троє. Голова ДФС подав самостійно в відставку, а митник і податковий міліціонер були звільнені рішенням Уряду. Матеріали передали до органів прокуратури”.

Також, нагадав він, відсторонений на час проведення службового розслідування керівник Державної фінансової інспекції: "Він побіг до політичних сил шукати собі притулку, щоб уникнути відповідальності. Не вийде"

"Він виходить на прес-конференцію і розповідає про якісь зловживання”, - нагадав він. Арсеній Яценюк підкреслив, що за проміжними результами службового розслідування було виявлено, що усі факти, про які заявляв відсторонений керівник ДФІ, стосувалися Уряду Януковича-Азарова.

Глава Уряду зазначив, за його дорученнями порушені відповідні кримінальні справи: “Я б хотів, щоб ми завершили це розслідування, і вся країна побачить, хто правий, а хто ні”.

Із цією метою, нагадав Арсеній Яценюк, він звернувся до Генерального прокурора України відкрити відповідну кримінальну справу: “Є питання до Прем'єра? Я особисто прийду давати свідчення. Є питання до будь-якого члена Кабінету Міністрів? Кожен прийде давати свідчення”.

“У нас нова країна, у нас нові підходи. Немає нікого, хто має імунітет”, - сказав Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua