Антон Геращенко: Генпрокуратура має допитати Льовочкіна, Фірташа і Хорошковського (відео)
понеділок, 30 березня 2015, 13:26

Група народних депутатів фракції "Народний фронт" - Антон Геращенко, Дмитро Сторожук, Андрій Помазанов, Олександр Дроздик та Сергій Драюк - зустрілися із Генеральним прокурором України Віктором Шокіним і передали йому звернення щодо обставин купівлі за 2,5 млрд. дол. Сергієм Льовочкіним і Дмитром Фірташем телевізійного каналу "Інтер" у його колишнього власника Валерія Хорошковського.

Про це по завершенню візиту до ГПУ заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член колегії МВС Антон Геращенко.

"Також ми просимо розібратися, за яких обставин продали 29% акцій телеканалу, які належали ОРТ, у січні цього року", - заявив народний депутат.

"Ми маємо підозри, що ця угода могла бути профінансована Російською Федерацією та її державними банками, а метою було отримання реального контролю над частиною українського медіапростору з боку РФ. Після чого ляльководи з Москви смикають за ниточки і вказують, що показувати на тих чи інших телеканалах", - наголосив Антон Геращенко.

Представник "Народного фронту" повідомив, що Генпрокурор Віктор Шокін прийняв звернення і доручив начальнику одного з управлінь ГПУ Павлові Жебрівському провести розслідування.

"Це буде певний тест для всієї Генпрокуратури і для українського суспільства, якщо будуть допитані Льовочкін, Фірташ, Хорошковський - особи, які збагачувались на проведенні подібного роду операціях, буде з’ясована і публічно оголошена інформація, за які кошти проводились подібні придбання, і тоді ГПУ цей тест пройде", - підкреслив Геращенко.

"Якщо ця справа буде замовчуватися і йти в нікуди, це значить, що олігархи будуть і далі впливати на інформаційну політику країни, яка перебуває у стані війни", - додав він.

Народний депутат також зазначив, що фракція "Народного фронту" наполягає на тому, що всі власники ЗМІ мають бути публічно оприлюднені і не ховались за офшорами.

"Відповідний законопроект є у Верховній Раді, його внесення в порядок денний буде завданням найближчого часу", - сказав Антон Геращенко.

Представник "Народного фронту" також висловив сподівання, що Сергій Льовочкін, який чотири роки очолював адміністрацію президента Януковича, не сховається за депутатським мандатом і відповість за свої вчинки.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua