Кабмін оприлюднить документи, які спростовують звинувачення колишнього голови ДФІ, - Павло Петренко (відео)
вівторок, 31 березня 2015, 17:01

Звинувачення на адресу Уряду особою, яка була звільнена з держслужби за халатність та покривання корупціонерів, є нічим іншим, як порожньою політичною заявою. Вже найближчим часом Кабмін оприлюднить документи, які спростовують слова колишнього керівника Державної фінансової інспекції.

Так Міністр юстиції Павло Петренко в ефірі одного з телеканалів прокоментував заяви відстороненого голови ДФІ Миколи Гордієнка.

"Дивно, коли людина, яку відсторонили від роботи за халатність чи свідоме підігравання особам, які хочуть ухилитися від відповідальності, виходить через 2 тижні після відсторонення з політичними заявами, що вони "накопали" 7 млрд грн зловживань, які стосуються діяльності Уряду. Це всього лише пусті заяви, адже є документи, які говорять про протилежне", - зазначив очільник Мін’юсту. 

За його словами, документи фінансової інспекції свідчать, що практично вся вищезгадана сума стосується зловживань періоду 2012-го до початку 2014-го років, коли країною керували президент Янукович та прем’єр Азаров.

"Ми оприлюднимо разом із матеріалами службового розслідування всі ті акти, на які посилається відсторонений пан Гордієнко. Аби ні в кого не виникало сумнівів щодо їхнього змісту", - наголосив Міністр юстиції. 

Міністр також висловив здивування, що в той час, коли за кордоном блокуються мільярди коштів Януковича і його оточення, коли український Уряд тільки на території України заблокував на рахунках колишнього президента і його соратників 1,4 млрд дол. коштів, КРУ встановлює, що на 4 тис. підприємств було лише 7 млрд грн зловживань.

"Опозиційний блок і Партія регіонів аплодували цьому чиновнику, коли він, фактично, заявив, що Партія регіонів, яка перебувала при владі, не мала зловживань. Виявляється, вони не крали бюджет і не виводили кошти за кордон. Вони пили шампанське після того, як цей чиновник заявив, що було лише 7 млрд грн зловживань, та ще й приписав їх іншому уряду", - заявив Павло Петренко.

Очільник Мін’юсту також повідомив кілька фактів відвертого саботажу під час перевірок з боку КРУ. Закрема, він поінформував про наявність понад 30 доручень Прем’єр-міністра і Уряду щодо перевірки найодіозніших підприємств аграрного та енергетичного секторів. Жодної реакції з боку ДФІ за цими дорученнями не послідувало. 

Крім того, ДФІ мала контролювати всі платіжні документи на суму понад 100 тис. грн, які здійснюють 36 найбільших стратегічних компаній. Ревізори ДФІ зафіксували сумнівних операцій на суму понад 300 млн грн. Однак жодної заяви від служби про порушення кримінальних справ за цими фактами не послідувало. 

"Треба розуміти, що після того, як ми вивели на поверхню велику кількість корупційних схем, багато людей хочуть себе прикрити, перевівши стрілки на Уряд Яценюка. Однак у них це не вийде, оскільки у нас є факти і докази, і багатьом чиновникам за ці факти доведеться нести відповідальність", - резюмував Павло Петренко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua