Арсеній Яценюк запропонував залучити волонтерські організації до роботи в службі у справах ветеранів та учасників АТО (відео)
вівторок, 31 березня 2015, 17:42

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до Голови Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО залучати до роботи в службі в регіонах волонтерські організації. Про це він сказав у вівторок, 31 березня, на засіданні Уряду.

«Знаю, що ви робите максимум для того, щоби українські військовослужбовці, які повернулися з зони проведення антитерористичної операції, отримали допомогу держави», - зазначив Глава Уряду.

Водночас він наголосив, що основне в цій роботі «не йти по шляху стандартних формалістських підходів».

Арсеній Яценюк запропонував замість створення підрозділів Держслужби в кожній області зробити «агентами не обласні чи районні адміністрації, не нову чиновницьку структуру, а волонтерські організації». Він зазначив, що в Україні широкий волонтерський рух, і не варто витрачати кошти на чиновників, а залучати волонтерів, «які допомагали учасникам АТО, брали і беруть активну участь в допомозі українським військовослужбовцям»: «Толку буде в десять разів більше».

Глава Уряду звернувся до Голови Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО Артура Дерев’янка, наголосивши на необхідності змінити структуру служби: «Не потрібно плодити в кожній області велику адміністративну структуру, яка нічого не дасть нам позитивного».

Арсеній Яценюк також дав доручення Артуру Дерев’янку підготувати міжнародну конференцію для залучення допомоги від західних партнерів: «Поставте чіткі цілі, що ми хочемо отримати в якості допомоги і підготуйте міжнародну конференцію про допомогу українським військовослужбовцям і учасникам АТО з боку наших західних донорів і партнерів».

Голова держслужби у справах ветеранів та учасників АТО повідомив, що така конференція запланована на вересень поточного року. Глава Уряду наголосив на необхідності прискорити її проведення.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua