Уряд Польщі виділив 100 млн євро «довгого кредиту». Половина з них піде на будівництво доріг до пунктів пропуску, – Арсеній Яценюк (відео)
вівторок, 31 березня 2015, 18:44

Уряд Польщі прийняв рішення про виділення Україні 100 млн євро «довгого кредиту». Половина цих коштів буде спрямована на будівництво автошляхів до міжнародних пунктів пропуску на кордоні, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у вівторок, 31 квітня.  

Він зазначив, що під час його зустрічі з Прем’єр-міністром Польщі Евою Копач минулого тижня в Києві було домовлено, що половина зі 100 млн євро буде спрямована на будівництво, в першу чергу, тих доріг, які йдуть до міжнародних пунктів пропуску. «Тому що у нас з боку Польщі - Європа, а з боку України дороги – ще Радянський Союз», - додав він.

Глава Уряду також повідомив, що вчора разом із Міністром фінансів України Наталією Яресько провів зустріч із директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фаном. Він зазначив, що Світовий банк надає Україні 800 мільйонів доларів на будівництво автошляху Полтава-Харків: «Але ми домовилися поділити цю суму - половина піде на Полтава-Харків, а решта - на ремонт інших доріг. Тому що стан дорожнього покриття в країні просто жахливий».

В той же час,  Арсеній Яценюк наголосив на тому, що наступного пленарного тижня Парламент України повинен «нарешті проголосувати п’ять законів, необхідних для того, щоб проект Світового банку запрацював». Він звернувся до членів коаліційного Уряду зустрітися з цього питання з усіма фракціями коаліції, аби законопроекти, зокрема про покращення прав інвесторів у країні та про ринок природного газу, були ухвалені.

За словами Глави Уряду, він порушить це питання на зустрічі з Президентом України, а також на зустрічі із парламентськими фракціями.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд виділив 1,7 мільярда гривень на поточний або так званий «ямочний» ремонт доріг. Крім того, 700 мільйонів виділено на дороги в Західних областях України. «Треба по-справедливості поділити ці 700 мільйонів гривень», - зазначив він.

Глава Уряду наголосив на важливості контролю за якістю будівництва і використанням коштів під час будівництва та ремонту автошляхів: «Вибіркові перевірки по якості і по використанню.  Бо відомі злодійські схеми в «Укравтодорі». Щоб у них там  не було свята з цього приводу (виділення коштів. - Ред). І щоби Арсен Борисович «не відволікав» їх від роботи по ремонту доріг».

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський зазначив, що веде перемовини з приводу незалежного контролера із представниками Британії, Австрії та Німеччини.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua