"Народний фронт" підтримує ініціативи Уряду щодо реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування
вівторок, 31 березня 2015, 18:40

30 березня до Верховної Ради України внесено ухвалені Урядом проекти законів про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування (№№ 2490 та 2489).

За словами Міністра Кабінету Міністрів Ганни Онищенко, "це абсолютно нові законопроекти, які було розроблено на основі спільної роботи Національного агентства з питань державної служби, Міністерства юстиції, Секретаріату Кабінету Міністрів із залученням громадськості та міжнародних експертів". 

Перший заступник голови Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Ледовських зазначила: "Розбудова ефективної публічної служби – фундамент реформування системи державного управління та місцевого самоврядування. Наша задача – перетворення забюрократизованого чиновника у професійного посадовця, завданням якого є неухильне виконання завдань та функцій держави". 

У свою чергу член фракції "Народний фронт" Олена Бойко підкреслила, що "реформування системи публічної служби є нагальним завданням задля забезпечення ефективності діяльності державних органів на основі вдосконалення функціонування апарату.

"Дискредитована і спадкова з радянських часів бюрократична машина не здатна забезпечити виконання реформ. Недовіра суспільства до посадовця та чисельні випадки зловживання службовими повноваженнями вкрай важливо негайно припинити", - сказала народний депутат. 

"Ми, як депутати "Народного фронту" та члени профільного комітету Верховної Ради України, докладемо усіх зусиль для підтримки та швидкого розгляду таки важливих законопроектів у комітеті", - заявили представники "Народного фронту" Микола Федорук та Андрій Река.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua