Глава Уряду вимагає від Міненерговугілля вжити адекватних заходів для стабілізації ринку енергетики (відео)
вівторок, 31 березня 2015, 19:07

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк вимагає від Міністерства енергетики та вугільної промисловості вжити адекватних заходів для стабілізації ринку енергетики. Про це він заявив на засіданні Кабінету Міністрів у вівторок, 31 березня.

Глава Уряду повідомив, що сьогодні провів нараду щодо стану енергетичного сектора: «Міністерство енергетики та вугільної промисловості в шостий раз просить продовжити надзвичайний стан в енергетиці».

Він наголосив, що «вкрай незадоволений» тим, що відбувається у цій сфері: «Бачу, що продовження надзвичайного стану відображає реальний стан в енергетичному секторі. Уже 2,5 мільярда неплатежів, повний бардак у розрахунках з підприємствами електроенергетики. Вугілля, як завжди, немає».

Уряд, за його словами, сьогодні продовжить надзвичайний стан в енергетичному секторі ще на один місяць: «А за Міністром - виконання чотирьох пунктів як звітування і передумова для того, щоб ми, нарешті, завершили надзвичайний стан».

Насамперед, наголосив Арсеній Яценюк, Міненерговугілля разом із  НКРЕ повинні подати прогнозний баланс в електроенергетиці.

Ще один пункт, наголосив він, - погашення заборгованості по заробітній платі перед шахтарями: « 200 мільйонів грн виділив Уряд, 250 мільйонів грн  -  дав ринок. Ці 250 мільйонів кудись пішли -  на якийсь банк, який вже збанкрутував».

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності роботи НКРЕ «по справедливому тарифу».  Окрім того Глава Уряду підкреслив, що в Парламенті необхідно ухвалити проект закону щодо «справедливого зеленого тарифу: «А то він настільки зелений, що його майже прирівняли в «зелені» до долара Сполучених Штатів. Він повинен відповідати ринковим умовам, а не лобістським».

Ще один проект закону, ухвалення якого необхідне у Верховній Раді, передбачає надання Уряду повноважень щодо запровадження правил електроенергетичного ринку на тимчасово окупованих територіях, «в тому числі в зоні проведення антитерористичної операції».

«Вимагаю від Міністерства вжити адекватних заходів по стабілізації ринку енергетики. Зиму пройшли, вже треба готуватися до наступної зими», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua