Розпочався робочий візит Арсенія Яценюк до Берліна
середа, 1 квітня 2015, 14:10

У середу, 1 квітня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк перебуває із робочим візитом у Берліні, у рамках якого заплановані, зокрема, переговори із канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Глава Уряду повідомив німецьким журналістам, що під час зустрічі з Ангелою Меркель буде обговорена ціла низка питань, зокрема щодо імплементації Мінських домовленостей та економічних проектів, «які розпочаті канцлером на підтримку України».

Зокрема, за його словами буде обговорене питання підписання документів для виконання німецької урядової «програми на 500 млн євро для економічної стабілізації України»: «Очікуємо, що німецький бізнес буде запрошений до участі в цій програмі, адже із цих 500 млн євро 200 мільйонів буде спрямовано до Державного бюджету, а 300 мільйонів – на інфраструктурні та економічні проекти».

Окрім того, Арсеній Яценюк повідомив, що під час зустрічі з Ангелою Меркель, а також із представниками німецького бізнесу підніме питання залучення інвесторів з ЄС та США до спільної модернізації та експлуатації української ГТС. 

Наразі триває зустріч Глави Уряду з представниками німецьких ділових кіл.  Перед зустріччю Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам наголосив, що основна перешкода того, аби міжнародні інвестори прийшли до України, - це «безпекова ситуація та російська агресія щодо України».

Прем’єр-міністр України підкреслив, що надзвичайно багато залежатиме від виконання Росією Мінських домовленостей для деескалації ситуації на Сході України, нагадавши, що ці домовленості були підтримані канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua