Комітет з питань свободи слова підтримав законопроект, яким пропонується прибрати норму щодо узгодження інтерв'ю, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 1 квітня 2015, 15:55

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики сьогодні на своєму засіданні рекомендував Верховній Раді прибрати з усіх законів вимоги до журналістів щодо узгодження інтерв'ю.

Зокрема, йдеться про законопроект №2047 щодо змін про авторське право і суміжні права.

«Ми пропонуємо зняти норму про узгодження інтерв'ю з усіх законів, де вона перебувала, і з закону про друковані ЗМІ в тому числі. Сам факт дачі інтерв’ю державним чиновником, тобто людиною, яка утримується за кошти бюджету – вже вважається згодою», - заявила голова Комітету, заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар.

Вона зазначила, що журналісти також не будуть зобов'язані погоджувати інтерв'ю, якщо особа, яка його дає, не попередить про необхідність узгодження.

«Ми дали право на відповідь, якщо громадянин або чиновник вважає, що його права порушені, тобто його слова неправильно трактувалися, він може звернутися до редакції, яка може опублікувати, а може і не публікувати спростування. Редакція вже сама розглядає, наскільки аргументи є достатніми», - підкреслила голова Комітету.

Крім того, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні зміни до законодавства про доступ до публічної інформації у формі відкритих даних. Відповідний закон №2171 можуть ухвалити у другому читанні вже 7 квітня.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua