Арсеній Яценюк в Берліні: «Єдність і рішучість українського народу - це найбільша цінність української держави» (фото)
середа, 1 квітня 2015, 18:02

«Це війна не лише  між Україною і Росією. Це війна між світлом і темрявою, між свободою і диктатурою. Це війна між майбутнім і минулим», - сказав Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у політологічному фонді Конрада Аденауера в рамках робочого візиту до Берліна в середу, 1 квітня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що за останні 13 місяців перед Україною «постали неймовірні виклики»: «Український народ під час Революції Гідності змістив диктаторський проросійський режим президента Януковича і змінив курс країни. Україна вирішила йти до Європи.  І ми боролися і боремося за справжні європейські цінності».

За це час, наголосив він, Росія незаконно анексувала Крим: «Це було свідомим рішенням Росії – щоб зупинити Україну зробити її європейський вибір. Тоді Росія вторглася і вчинила агресію щодо України, направивши свої війська на територію Східної України».

Незважаючи на ці перешкоди, підкреслив Глава Уряду, в Україні успішно пройшли чесні та прозорі президентські вибори, «і в Україні є новий демократичний Президент»: «У нас відбулися парламентські вибори. Є нова Верховна Рада, нові народні депутати з новим політичним баченням країни».

«Ми постали перед неймовірними військовими і безпековими викликами. Дуже важко воювати з російськими регулярними військами, які озброєні до зубів, добре оснащені й модернізовані, на які Росія за останні десять років витратила мільярди доларів», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Україна, за його словами, постала і перед неймовірними економічними, соціальними та фінансовими проблемами. Арсеній Яценюк нагадав, що чинний та попередній Уряд прийняли три пакети жорсткої економії: «Ми ухвалили новий бюджет, нам необхідно було звернутися за фінансовою допомогою до МВФ та наших міжнародних партнерів».

«Ми пройшли дуже складний зимовий період. У сховищах не було газу – але нам це вдалося», - наголосив він.

Основне, що дозволило Україні пройти ці виклики, підкреслив Глава Уряду, – «це міцна єдність і рішучість українського народу»: «Це найбільша цінність української держави».

«До Революції в нас була територія – після Революції в нас є країна. До Революції в нас було населення – після Революції в нас сильна українська нація. Нація, яка бореться з очолюваною Росією агресією, яка бореться за європейські цінності, за нашу територіальну цілісність та незалежність, яка бореться за безпеку та стабільність в ЄС».

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд України дуже цінує підтримку Німеччини та Федерального канцлера Ангели Меркель, партнерів із ЄС та США в підтримці України.

«Уряд розробив всеохопний план реформ. Та в нас немає часу. Це наш обов’язок і наша відповідальність та відповідальність усієї так званої української політичної еліти – пришвидшити процес і зробити ці болючі та жорсткі реформи, щоб прокласти шлях до майбутнього України, яку я бачу успішною, сильною європейською державою», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua