Для проведення виборів на Донбасі необхідне виконання Мінських домовленостей, – Арсеній Яценюк в Берліні (відео)
середа, 1 квітня 2015, 21:26

Вибори на Донбасі мають бути проведені  відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ: «Будь-які інші так звані вибори - це шлях до легітимізації російських терористів, на що ми не підемо», – заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в середу, 1 квітня, на прес-конференції за підсумками зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

Глава Уряду нагадав, що Парламент України, відповідно до Мінських домовленостей, ухвалив рішення про визначення територій, які мають спеціальний статус: «Уряд, Парламент і Президент України чітко заявили – ми готові до проведення виборів. Тому що з терористами ми розмовляти не будемо - повинна бути легітимно обрана законна влада на території Донецької і Луганської областей. Але вибори повинні відбутися відповідно до українського законодавства і відповідно до стандартів ОБСЄ і ODIHR (Офісу ОБСЄ з демократичних інституцій та прав людини. – Ред.)».

«Важко проводити вибори, якщо на виборчих дільницях стоять російські терористи з автоматами Калашникова. Мінські домовленості повинні бути виконані. Повинні бути створені всі передумови для проведення вільних і прозорих виборів, які будуть визнані міжнародним співтовариством і Україною», - підкреслив він.

«Будь-які інші так звані вибори - це шлях до легітимізації російських терористів, на що ми не підемо. Ми за проведення виборів, але для цього треба виконання «Мінська», оголошення повного припинення вогню, відведення військ, потрібно прибрати російських бандитів з території й забезпечити вільний виборчий процес», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua