Україні потрібні військові можливості, щоб зупинити очолюваних Росією терористів від подальшого наступу, – Арсеній Яценюк у Німеччині
середа, 1 квітня 2015, 22:16

Дипломатичні, політичні, фінансові та економічні засоби вирішення конфлікту на Сході України мають бути підкріплені військовими потужностями української армії, - заявив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк, виступаючи у фонді Конрада Аденауера в Берліні у середу, 1 квітня.

Глава Уряду України підкреслив, що Мінська угода – єдині домовленості, які є «на столі».

Водночас, наголосив він, очолювані Росією терористи намагаються посилити свою армію, «отримати від Росії додаткову летальну зброю, нові танки, артилерію»: «Ми розуміємо, що вони хочуть купити час».

Саме тому, за словами Арсенія Яценюка, Україна звернулася до західних партнерів за наданням їй оборонних озброєнь – «не для наступальних операцій»: «Нам потрібні достатні можливості, щоб зупинити очолюваних Росією терористів від подальшого наступу».

«Ми усвідомлюємо, що військове вирішення, очевидно, не найкраще. Ми хочемо вирішити цей конфлікт дипломатичними, політичними, фінансовими та економічними засобами. Але ці засоби мають бути підкріплені військовими потужностями української армії», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що, за даними України, на Сході України зараз перебувають близько 30 тисяч очолюваних Росією терористів і російських регулярних військ, а також сотні нових російських танків.

«Необхідні узгоджені дії США, ЄС, країн-членів Великої сімки та України – для деескалації ситуації, щоб зупинити Росію та відновити міжнародний правопорядок в Європі», - підкреслив Глава Уряду України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua