Японський уряд готовий допомагати Україні з реформами, - Віталій Сташук (фото, відео)
четвер, 2 квітня 2015, 16:49

Уряд Японії допомагатиме з проведенням низки реформ в Україні, а також висловлює розуміння та підтримку у зв’язку з ситуацією на Донбасі. 

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член міжпарламентської групи зв’язків Україна-Японія Віталій Сташук, який разом зі своїм колегою Леонідом Ємцем перебував із візитом у Японії на запрошення тамтешнього уряду.

Він повідомив, що представники «Народного фронту» зустрілися з мером Кіото – паном Кадокава, Віце-президентом Японського агентства міжнародного співробітництва JICA паном Ішікава, заступником міністра закордонних справ паном Кіучі, віце-міністром юстиції паном Ооцка, Генеральним секретарем Верховного суду Японії паном Сабуро та головою парламентської групи по зв’язках Японія-Україна паном Морі.

«Ми переконались у тому, що уряд Японії повністю підтримує Україну і готовий надавати всебічну допомогу, в тому числі і в питаннях реформ інфраструктури. Нам дуже приємно, що є глибоке взаєморозуміння і готовність допомагати Україні у цей складний для нас час», - сказав Сташук. 

За словами представника «Народного фронту», основними питаннями, які цікавили японську сторону, стало проведення судової та правоохоронної реформ в Україні, а також масштабний інвестиційний проект з реконструкції станції аерації в Бортничах вартістю понад 1 млрд дол., який має на меті звільнити столицю від екологічних та техногенних проблем. 

«Зараз Уряд України проводить серйозну роботу для того, щоб японська сторона могла розпочати роботи по реконструкції», - наголосив Сташук. 

«Передбачена міжурядова угода, і я упевнений, що ми її ратифікуємо в парламенті, і далі буде дуже багато різних напрямків співпраці. Вони відкриті до роботи у будь-яких сферах. Уже зараз японці надають медобладнання, технічну допомогу та готові ділитись досвідом», - резюмував представник «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua