Арсеній Яценюк: Уряд пропонує Парламенту встановити заставу для корупціонерів у десятикратному розмірі від нанесених державі збитків, а в деяких випадках – унеможливити заставу взагалі
субота, 4 квітня 2015, 03:00

Уряд України пропонуватиме Верховній Раді України розглянути питання про підвищення розміру застави для підозрюваних у корупції осіб - до десятикратного розміру від обсягу нанесених державі збитків. Щодо деяких категорій злочинів застава взагалі не пердбачатиметься.

Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у суботу, 4 квітня, під час виїзного засідання Уряду в Національній академії внутрішніх справ.

Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет Міністрів на сьогоднішньму засіданні розгляне питання внесення змін до Кримінально-процесуального законодавства «з тією метою, щоби корупціонери, які витягнули з державної кишені сотні мільйонів гривень, не виходили під заставу».

«Уряд буде пропонувати Парламенту розглянути питання про підвищення розміру застави до десятикратного розміру від обсягу збитків, які нанесені державі, а по окремим категоріям злочинів - застави взагалі не буде», - наголосив Глава Уряду.

Він також повідомив, що на засіданні Уряду будуть розглянуті чотири проекти законів щодо реформування системи Міністерства внутрішніх справ України: «Це рамковий законопроект про органи внутрішніх справ, про національну поліцію і ще два закони, які будуть додатково регулювати діяльність органів внутрішніх справ і нову європейську якість взагалі правоохоронної системи України».

Арсеній Яценюк привітав курсантів Національної академії внутрішніх справ. Він підкреслив, що це майбутні курсанти нової української поліції, яка буде створена Урядом: «Вони очолять як боротьбу з корупцією в країні, так і захист українських громадян від посягань на їхнє життя та майно. Для того, щоби кожен у країні відчував себе вільно і безпечно».

Уряд на сьогоднішньому засіданні також розгляне питання щодо встановлення для слідчих з особливо важливих справ Міністерства внутрішніх справ заробітних плат у розмірі 30 тисяч гривень – «для кожного слідчого, який розслідує найбільш складні, найбільш резонансні справи».

Це, за словами Глави Уряду, «дасть можливість слідчим ефективно працювати і дасть нам змогу розкрити кримінальні справи і побороти в тому числі корупцію в самій системі органів внутрішніх справ».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua