Національна поліція не буде залежати від телефонних дзвінків і голосувань у Верховній Раді, - Арсеній Яценюк (відео)
субота, 4 квітня 2015, 03:00

«Ми відходимо від політичного впливу Парламенту і політичних сил на систему національної безпеки і на правоохоронну діяльність. Національна поліція стає незалежним правоохоронним органом, який не залежить від телефонних дзвінків і голосувань у Верховній Раді, а тільки від кодексів, законів, совісті й відповідальності», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк у суботу, 4 квітня, під час виїзного засідання Уряду в Національній академії внутрішніх справ, де були презентовані урядові законопроекти з реформування МВС. 

Арсеній Яценюк наголосив, що після ухвалення запропонованих Урядом законопроектів з реформування МВС «Міністр як політична фігура буде займатися визначенням політики відомства, а керівник національної поліції, керівники відповідних підрозділів будуть служити закону, а не політичній партії і політичній силі, яка призначила чи то Міністра, чи то іншу посадову особу». 

Він наголосив, що проект закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу, розроблений Урядом, передбачає щодо окремих категорій злочинів підвищення застави до десятикратного розміру від нанесених державі збитків. 

Щодо інших категорій злочинів, підкреслив Арсеній Яценюк, передбачено «скасування такого інституту, як застава». Зокрема, це стосується статті 191 КПК (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і щодо державних службовців 1-4 категорій. 

Він звернувся до Парламенту ухвалити цей законопроект, зазначивщи, що стосовно нього в Уряду і Парламенту «повністю зійшлися думки». 

«Ми робимо великий крок у справжній реформі колишньої радянської системи міліції і перехід до європейської української поліції - за змістом, формою і за значенням», - наголосив Глава Уряду. «Просимо членів Парламенту підтримати наші спільні дії по реформуванню правоохоронної системи», - сказав він

Арсеній Яценюк звернувся до присутніх на засіданні керсантів Національної академії внутрішніх справ: «Ми всі, які представляємо виконавчу владу і Парламент, беремо на себе зобов’язання перед новою українською поліцією. Ми будемо пишатися кожним із вас. Ви будете взірцем нової України, яка відповідає європейським стандартам, яка захищає громадянина і турбується про кожного поліцейського, який служить народу України».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua