Арсеній Яценюк: На казначейському рахунку зараз найбільше коштів із 2005 року – 32 мільярда гривень (відео)
неділя, 5 квітня 2015, 20:32

Зараз на єдиному казначейському рахунку знаходиться 32 мільярда гривень – найбільша сума з 2005 року. Основні статті – це фінансування армії, заробітних плат, пенсій та субсидій для громадян України - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю програмі «ТСН. Тиждень» на телеканалі «1+1».

Арсеній Яценюк зазначив, що рік тому, коли він обійняв посаду Прем'єр-міністра України, у Державному казначействі України було 108 тисяч гривень: «Сьогодні на казначейському рахунку – 32 мільярда гривень. Це найбільша сума з 2005 року. Ми накопичили ці гроші за рахунок зміни податкової системи, за рахунок боротьби з корупцією». 

Він підкреслив що «дуже обережний в витрачанні бюджетних коштів».  Основні статті використання цих коштів наразі, за словами Глави Уряду, -  це в першу чергу, фінансування армії, заробітних плат і пенсій: «Друге – це фінансування субсидій для громадян України».

«Фінансового ресурсу на даному етапі вистачає. Як далі буде розвиватися економіка – побачимо. Але зараз коштів вистачає», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Окрім цього, нагадав Глава Уряду, Україна отримала від Міжнародного валютного фонду перші 5 мільярдів доларів. Частина з них, за його словами, знаходяться на рахунках Національного банку України для стабілізації валютного курсу. Інша частина коштів перебуває в резервах Уряду України і призначена для зовнішніх виплат: «Ми не витрачаємо ці кошти на соціальні потреби, не маємо права. Але ті кошти, які ми мали б платити як зовнішні зобов’язання і виплачувати кредиторам, - ми направляємо на армію, «соціалку» й субсидії».

Глава Уряду повідомив, що на фінансування субсидій в Державному бюджеті передбачено 24,5 мільярда гривень.

Він зазначив, що зараз субсидії отримують близько 1,2 мільйона сімей: «Очікуємо, що після підвищення тарифів ця кількість зросте до 3 мільйонів сімей. Ми розрахували таким чином, що нам вистачає грошей на субсидії навіть на 15 мільйонів громадян».

«Якщо побачимо, що не буде вистачати, - ми обов’язково знайдемо ресурс в Державному бюджеті»,- підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua