Нова українська Конституція повинна бути написана в першу чергу народом України, – Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 6 квітня 2015, 03:00

Конституційна комісія й Парламент України вирішуватимуть, як писати новий Основний закон. Але нова українська Конституція повинна бути написана в першу чергу народом України, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час засідання Конституційної комісії у понеділок, 6 квітня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Президент України «взяв на себе велику політичну відповідальність і як гарант Конституції прийняв рішення про початок конституційного процесу в країні».

«У 2010 році над українською Конституцією було здійснено знущання. Без волі українського народу, без рішення Верховної Ради України, а через рішення Конституційного суду була здійснена спроба узурпації влади, переписування Конституції, що призвело, в тому числі, до скоєних злочинів колишнім режимом Віктора Януковича і що усунуло народ України, - легітимний орган, який представляє народ України – Парламент, від прийняття Конституції і забезпечення балансу влад в Україні», - наголосив він.

Глава Уряду нагадав про працю Митрополита Андрея Шептицького під назвою «Як будувати рідну хату»: «Зараз ми для цієї хати повинні написати статут. Український статут нової України, побудованої за європейським взірцем».

«Конституційній комісії й Парламенту вирішувати, як писати цей статут і що в ньому повинно бути. Але дуже важливо, що нова українська Конституція повинна бути написана в першу чергу народом України», - наголосив Арсеній Яценюк, зазначивши, що позиція Президента України щодо проведення референдуму «є відповіддю на питання, хто буде писати Конституцію».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua