Микола Мартиненко: Уряд зробив усе, щоб малозабезпечені громадяни не постраждали від підняття тарифів
понеділок, 6 квітня 2015, 17:38

Уряд зробив усе можливе для врегулювання ситуації з підняттям тарифів на житлово-комунальні послуги, а саме: виділив відповідне фінансування для надання субсидій малозабезпеченим громадянам. 

Про це заявив заступник голови фракції «Народний фронт», Голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Микола Мартиненко у понеділок, 6 квітня, на Погоджувальній раді. 

«Коли ми кажемо про комунальні тарифи, по-перше, читаємо Коаліційну угоду, що ми там написали. По-друге, перестаємо один одного звинувачувати. По-третє, викликаємо Національну комісію з питань регулювання енергетики та комунальних послуг, щоб вони розказали, чому вони таке рішення прийняли», - сказав він. 

У свою чергу Віце-прем’єр-міністр, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко заявив, що Уряд так само наполягає на необхідності заслухати у Верховній Раді звіт Національної комісії з питань регулювання енергетики та комунальних послуг щодо підвищення комунальних тарифів. 

«Це дуже резонансне питання, яким чітко опікується ця Національна комісія – незалежний регулятор, на який, згідно з Конституцією, прямого впливу не повинен мати  ніхто: ні Парламент, ні Уряд, ні Президент», - заявив Віце-прем’єр-міністр. 

Микола Мартиненко також повідомив, що 3 квітня Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки спільно з Урядом завершив доопрацювання нового законопроекту про національного регулятора, «який буде працювати відкрито та на користь суспільства».

«Найближчими днями ми будемо розглядати цей законопроект на Комітеті, а також проситимемо якнайшвидше включити його до порядку денного», - наголосив голова профільного Комітету.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua