«Народний фронт» вимагає справедливого рішення суду щодо злочинців, які ледь не вбили Тетяну Чорновол
понеділок, 6 квітня 2015, 20:51

На думку представників фракції "Народний фронт", сьогоднішнє рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який випустив на свободу винних у побитті відомої української журналістки, народного депутата Тетяни Чорновол, не витримує жодної критики і свідчить про деградацію судової системи України.

Вся країна була шокована жорстоким побиттям, яке сталося 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі. Такими нелюдськими методами тодішній режим Януковича розправлявся з найбільш активними учасниками Революції гідності.

Натомість сьогодні суд звільнив виконавців злочину – Романа Залюбовського та Сергія Котенка.

За словами адвоката Тетяни Чорновол, максимальна міра покарання за такі злочини становить п’ять років ув’язнення. Суд призначив Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо його спільника Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти прямо у залі суду.

Суд не взяв до уваги жодних доводів адвокатів потерпілої про те, що даний злочин замовили представники вищого ешелону колишньої влади. Також суд проігнорував те, що побиття Тетяни Чорновол було пов’язане з подіями на Майдані та її активною журналістською, громадською та політичною діяльністю.

«Народний фронт» готує подати апеляцію, щоб домогтися справедливого покарання для нелюдів.

«Такі рішення суду, коли з-під варти випускають небезпечних злочинців, хабарників і корупціонерів, ганьблять всю судову систему і мають піти у минуле. «Народний фронт» в жодному разі не хоче здійснювати тиск на рішення суду, але ми хочемо бути переконані в тому, що українська судова система позбавляється ганебної практики ухвалення неправосудних рішень», - наголошують у партії.

«Сьогоднішнє рішення суду свідчить про те, що люстрація суддівського корпусу вкрай необхідна. Система має нарешті очиститись від людей, які її паплюжать і не хочуть працювати у новій країні», - йдеться у заяві.

«Народний фронт» також вимагає від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічно кінця і встановити замовників злочину.

«Замовники і виконавці жорстокого побиття Тетяни Чорновол мають сидіти на одній лаві підсудних. Жодних амністій і поблажок до них бути не може. Вся країна повинна побачити, що покарання є невідворотним і жодна посада не зможе врятувати від цього», - наголосили у партії.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua